Nieuwste Boek: Methode C

Methode C is een heel ander boek dan A,B en D.  dat zijn boeken met lessen over weerbaarheid, voor kleuters, kinderen en ouders.

Maar C is een verhalenboek. Verhalen met een boodschap, om iets te durven, iets los te laten of om anders ergens over te gaan denken.

Om anders te denken is het verhaal Verkeerd gedacht gemaakt, om het verdriet een plaats te geven is het Doosje van Verdriet, om pijn los te laten is het Gouden Hart en om sterk te zijn is het verhaal van de Peer

Het zijn verhalen die de laatste 20 jaar zijn ontstaan in het werken met kinderen, dat ik al bijna 50 jaar doe.

Kinderen, die veel meemaken en het leven even niet op een rijtje krijgen. Die alles nog de 1e keer meemaken en denken dat dit het einde van de wereld is.

Of het nu gaat over de stikstofcrisis (gaan we daardoor dood?) de oorlog in Oekraïne (komt er hier ook oorlog) of het zinken van de boot van sinterklaas. Voor kinderen is het allemaal de 1e keer en daardoor soms overweldigend.

Door dit soort verhalen te vertellen of in een meditatie aan te horen, ontdekken kinderen dat er meer mogelijkheden zijn dan ze tot nu toe zelf konden bedenken.

“als je het leest, ben je er geweest” een tekst van Jentl en De Boer bij een liedje van de Kinderboekenweek  2019. En zo is het met deze verhalen dus ook, niet alleen als je ze zelf leest, maar ook als ze voorgelezen worden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan hiernaast aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Deze website is ontwikkeld door Crony Sites