Methode A + B (max 4 deelnemers)

Training Methode A + B

[inclusief lesmateriaal]

Methode A is een methode bestemt voor kinderen van 4-7 jaar. De speerpunten zijn: prikkelregulering, weerbaarheid en keuzes maken. Maar de nadruk ligt vooral op vaardigheden aanleren of verder ontwikkelen i.p.v. bewustwording. De 4 hoofdthema’s zijn Houding, Uitstraling, Stem en Ontspannen.

Sociale vaardigheden zijn de vaardigheden die nodig zijn in het sociale verkeer, de omgang met elkaar. Weerbaarheid gaat er om wat je doet als het spannend wordt. Dat kan allerhande oorzaken hebben: uitgedaagd worden, buitengesloten worden, iets nieuws gaan doen, samen spelen en wie organiseert het spel, praten in de groep, hulp vragen aan een volwassene. Kortom, vele redenen om gespannen te zijn of spanning op te lopen.

Jonge kinderen zijn speels, ze zijn meer fysiek ingesteld en leren vooral door nadoen. Dat brengt een andere invulling van de oefeningen met zich mee. Zelf ervaren van stem, houding en uitstraling, het ontwikkelen van eigen lichaamsgevoel en het bewust worden van een eigen plek binnen een groep.

Methode B is een weerbaarheidsprogramma voor jongens en meisjes, maar ook voor mannen en vrouwen. Zelf werk ik veel op basisscholen en voortgezet onderwijs. Maar uiteraard is deze training ook geschikt voor ieder beroep waar het gaat om grenzen aangeven of leren aangeven. Denk aan mediation, samenwerken of leiding geven. Ook beroepen waar geweld of bedreiging aan de orde is, is deze training zeer geschikt. Vooral omdat deze gericht is op het voorkomen van geweld in plaats van je verdedigen als er geweld is.

Het zijn 2 dagen waarin de deelnemers alle oefeningen doen die beschreven zijn in Methode A + B.

Denk aan: Houding, Uitstraling en Stem. Maar ook aan prikkelregulering, grenzen aangeven, je intuïtie durven te gebruiken, in je kracht kunnen staan zowel in houding, als in stem als in oogcontact. Weerbaar zijn op sociaal, emotioneel en verbaal niveau. Fysiek gaat het vooral om het voelen wat er in je lijf gebeurt.

Meer weten over deze cursus?

De 2-daagse trainingen zijn altijd op donderdag & vrijdag:

Inloop vanaf 9.00 uur, start training 9.30

Einde: 16.30 uur

Lunch en boek zijn bij de prijs inbegrepen.

Locatie

Biesstraat 6a, 6093 AD Heythuysen

Datum

21 en 22 september 2023

Tijdstip

Inloop 9.00 uur, start cursus 9.30 uur. Rondom Eindhoven zijn altijd files. Einde 16.30 uur.

Kosten & Data

De kosten voor de training Methode A + B bedragen € 495,00 voor 2 dagen inclusief boek/reader, lunch en koffie/thee.

Meer weten over deze cursus?

De 2-daagse trainingen zijn altijd op donderdag & vrijdag:

Inloop vanaf 9.00 uur, start training 9.30

Einde: 16.30 uur

Lunch en boek zijn bij de prijs inbegrepen.

Locatie

Biesstraat 6a, 6093 AD Heythuysen

Datum

21 en 22 september 2023

Tijdstip

Inloop 9.00 uur, start cursus 9.30 uur. Rondom Eindhoven zijn altijd files. Einde 16.30 uur.

Boek Methode A

Methode A beschrijft een methodiek om kinderen vanaf 4 jaar weerbaar te maken. Het accent ligt op bewustwording. Alle oefeningen kunnen zelfs voor volwassenen gebruikt worden.

Het boek bestaat uit 9 lessen en daarnaast de 4 hoofdthema’s met extra oefeningen over die thema’s. De thema’s van de lessen zijn:

  1. Houding
  2. Ogen
  3. Stem
  4. Houding
  5. Ogen en stem
  6. Eigenwaarde
  7. Kracht
  8. Kiezen
  9. Samenwerken

De thema’s zijn  Houding, Ogen of Uitstraling, Stem en Ontspanning. De eerste 3 zijn belangrijke thema’s in iedere weerbaarheidstraining. Maar in een overprikkelde maatschappij is extra aandacht voor ontspanning geen overbodige luxe maar een noodzakelijke dagelijkse bezigheid. Daarom is het goed om kinderen te laten voelen wat ontspanning is, hoe dat voelt en hoe je zelf voor ontspanning kunt zorgen. Een uitgeslapen, ontspannen kind is veel weerbaarder dan een overprikkeld of vermoeid kind.

ISBN 978 90 73806 11-5

Methode A is bestemd voor kinderen van 4 tot ongeveer 7 jaar. Alle oefeningen en spellen van Methode A kunnen ook gebruikt worden bij oudere kinderen. De oefeningen van Methode B kunnen niet allemaal gebruikt worden voor kinderen vanaf 4 jaar. Voor meer info over Methode A, zie ook train-de-trainer Methode A 

ISBN 978 90 73806 11-5


ISBN: 978-90-73806-11-5

Terug naar het overzicht

Een kleine selectie referenties

Elzendaal College
Glind
Fontys
Verendonk College
AED

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan hiernaast aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Deze website is ontwikkeld door Crony Sites